dimecres, 13 d’abril del 2022

MENJAM CRESPELLS

 Aquests dies 
feim un tast de crespells, mmmmm!

i ens llepams els dits!


Aquí teniu una recepta per si en voleu fer a casa.


Ingredients

  • 1 Kg de farina
  • 250 g de saïm
  • 250 g de sucre
  • 3 vermells d'ou
  • 1 got petit de suc de taronja
  • 1 got petit d'oli d'oliva
  • Pell d'una llimona ratllada
  • Canyella en pols
  • Sucre glaç (opcional)

Elaboració

En un ribell per amassar, posem el saïm a temperatura ambient, els vermells d'ou, el suc de taronja i l'oli. Ho barregem tot molt bé amb una espàtula fins que quedi una crema fina i sense grumolls. Incorporem el sucre, la pell de la llimona ratllada i la canyella. Continuem barrejant. Anem incorporant poc a poc la farina i barrejant-la amb l'espàtula. S'ha de barrejar i no amassar. Quan veiem que ha quedat una massa uniforme fem boles petites i amb l'ajut d'un corró l'aplanem que quedi d'un centímetre de gruixut més o menys. Amb l'ajut d'un got el tallem o bé es poden emprar motlles de figures per a fer galetes. Les anem dipositant en una safata plana per al forn untada amb oli. Ho posem a fer al forn pre-escalfat a 160 graus durant 20 minuts.
Els treiem del forn i els posem sobre una reixa per tal que es refredin. Una vegada freds, ja es poden menjar. Opcionalment, es poden espolvorejar amb sucre glaç.


Bon profit.