divendres, 10 de novembre del 2023

HIGIENE SÍ O SÍ!



Els infants de 1r hem fet un petit experiment amb una bolla de porexpan, 
purpurina i cola


Primer hem embrutat la bolla, després asseguts en cercle, ens l'hem passat uns als altres... i mirau com ens queden les mans...


què ha passat? quina brutícia!!!!!

Tot el que toquen les mans - joguines, el terra, zones de joc, mocadors, objectes...- pot embrutar-les i/o contaminar-les amb microbis que, en ocasions, poden ser causa d'infeccions. Hem de tenir present que, malgrat no hi hagi brutícia evident, l'entorn pot estar contaminat i ser font de contagi.


i ara què???

Una correcta higiene de mans ajuda a prevenir el contagi de malalties infeccioses tan freqüents com la grip, refredats, bronquiolitis o gastroenteritis, entre d’altres

hem de rentar bé les mans!!!!

D’aquesta manera ajudarem a prevenir possibles contagis i servirà als nens i nenes de protecció durant tota la seva vida.
 


Engresquem els nostres fills i filles a protegir la seva salut rentant-se les mans!


Vídeo educatiu per a nens i nenes en el qual aprendran tots els passos per rentar-se les mans
Hi ha 10 passos per rentar-se les mans: primer mulla-les i posa't sabó. Després frega bé els palmells entre si. El tercer pas és fregar el dors de les mans amb els palmells. Després entrellaça els dits i segueix fregant. Tanca els dits i frega el seu dors amb el palmell de la mà contrària. En el sisè pas frega bé els polzes. Després la punta dels dits per treure la brutícia de les ungles. Després els canells. El novè pas és eixugar les mans amb aigua i treure el sabó i l'últim eixugar-les amb una tovallola neta i seca.